Фонд гарантування оскаржуватиме рішення щодо офісу "Аркади"

Вівторок, 16 березня 2021, 15:02
 

У Фонді гарантування вкладів заявили, що очікують на текст рішення Печерського райсуду та подаватимуть апеляцію – раніше суд відмовився визнавати недійсними договори, які призвели до виведення з власності головного офісу.

Про це у пресслужбі Фонду розповіли у коментарі агентству Укрінформ.

ФГВФО нагадав, що Печерський суд є судом першої інстанції, а відтак рішення не є остаточним та до набрання сили "не створює правових наслідків для АТ "АКБ "Аркада" або Фонду".

"Безперечно, це рішення є тривожним дзвіночком, адже свідчить про те, що судова влада не бажає захищати інтереси вкладників та кредиторів АТ "АКБ "Аркада", - зазначили у пресслужбі. "Після отримання повного тексту судового рішення Фондом буде підготовлено та подано апеляційну скаргу".

Реклама:

У Фонді також зауважили, що суддя, яка винесла рішення щодо відмови у позові ФГВФО, також "до цього зняла арешт з будівлі головного офісу "Аркади".

Проте відомство запевнило, що це жодним чином не впливає на виплати вкладникам банку, і відшкодування тривають. Станом на 9 березня 2021 року вже виплачено понад 187,44 млн грн. Загальна сума відшкодування становить 258,8 млн грн, нагадали у Фонді.

Будівля офісу, про яку йдеться, є найдорожчим активом банку:

"Оцінкова вартість цих активів – понад 770 млн грн, що становить майже 60% вартості усіх активів банку", – пояснили у ФГВФО. "На жаль, наявність обставин, за яких права банку на вказаний актив не підтверджені належним чином … негативно впливає на здійснення процедури ліквідації банку шляхом створення додаткових витрат банку, та, у кінцевому підсумку – створює передумови для зменшення рівня задоволення вимог кредиторів банку", - підкреслили у Фонді гарантування.

Нагадаємо:

Суд відмовився задовольнити позов Фонду гарантування вкладів до банку "Аркада" та пов'язаних компаній про визнання недійсними договорів, укладання яких призвело до виведення з власності головного офісу.

Читайте також: Недобудоване житло "Аркади": як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: