"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування не зміг відсудити найбільший актив банку "Аркада"

Середа, 10 березня 2021, 09:00
 

Суд відмовився задовольнити позов Фонду гарантування вкладів до банку "Аркада" та пов'язаних компаній про визнання недійсними договорів, укладання яких призвело до виведення з власності головного офісу.

Про це повідомляє Finbalance.

5 березня Печерський райсуд м. Києва відмовився задовольнити позов Фонду гарантування вкладів до банку "Аркада", ТОВ "Будеволюція", Олега Неліна і Тараса Бурдейного про визнання недійсними договорів позики та іпотеки, укладання яких призвело до виведення з власності банку "Аркада" його головного офісу.

У рамках цієї справи 1 лютого суд зняв арешт з офісу площею 14,1 тис кв м та із земельної ділянки під ним, який був накладений судовою ухвалою за клопотанням ФГВФО в рамках забезпечення позову Фонду.

Реклама:

У січні Печерський райсуд м. Києва також відмовився задовольнити клопотання ліквідатора банку "Аркада" про забезпечення позову до Олега Неліна й накладення арешту на головний офіс банку "Аркада" й земельну ділянку під ним.

У цьому позові представник ФГВФО просить суд застосувати наслідки нікчемності правочину шляхом скасування реєстрації права власності та припинення визнання права власності на нерухоме майно.

4 березня планувався "англійський" аукціон ФГВФО з продажу майнових прав на головний офіс банку "Аркада" та земельну ділянку під ним. Але торги не відбулися. 

У системі "Прозорро.Продажі" уточнювалося, що "в державному реєстрі відсутній запис про право власності банку, тривають судові спори". 

Стартова ціна на лот була 971,1 млн грн (мінімальний крок підвищення ціни - 1%, або 9,71 млн грн; гарантійний внесок - 97,1 млн грн). Цей актив виставлявся на торги вперше.

Читайте також: Недобудоване житло "Аркади": як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: