У РНБО пояснили, коли можуть розглянути санкції проти Коломойського

Вівторок, 16 березня 2021, 13:05
 

У Раді нацбезпеки і оборони України заявили, що розглянуть санкції щодо олігарха та колишнього чиновника Ігоря Коломойського "у разі надходження пропозицій".

Про це заявили в РНБО у відповідь на запит "Радіо Свобода".

"У разі надходження пропозицій щодо застосування санкцій стосовно зазначеної у вашому запиті особи від уповноважених законом України "Про санкції" державних органів, вони будуть винесені на розгляд РНБО України в установленому порядку", - відповіли в РНБО.

У РНБО додали, що, згідно зі статтею 5 ЗУ "Про санкції", Рада нацбезпеки і оборони розглядає питання щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента, Кабміну, НБУ, СБУ.

Реклама:

Нагадаємо:

На наступному засіданні Ради національної безпеки та оборони продовжиться розгляд питань щодо запровадження санкцій до юридичних і фізичних осіб.

5 березня США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. У Держдепі пояснили, що як керівник Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік Коломойський був причетний до корупційних дій, що підривали верховенство права та віру української громадськості в демократичні інститути та громадські процеси, включаючи використання його політичного впливу та владних повноважень для особистої вигоди.

Детальніше про це - у статті: Чорна мітка для Коломойського: що означають санкції США проти українського олігарха.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: