Ізраїльська компанія може долучитися до розробки чорноморського шельфу Нафтогазом

Вівторок, 16 березня 2021, 10:58


Інновації в дії

Нафтогаз та ізраїльська Naphtha Israel Petroleum підписали меморандум про взаєморозуміння щодо потенційної геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

За меморандумом про взаєморозуміння сторони домовились, що вивчатимуть можливості для співпраці як щодо робіт на шельфі Чорного моря, так і в інших проєктах з розвідки та видобування вуглеводнів в Україні.

Як зазначив Отто Ватерландер, головний виконавчий директор Нафтогазу, Naphtha є керуючою компанією та власником пайового інвестиційного фонду компанії Isramco Negev 2, LP, що займається розробкою родовища Tamar потужністю 13 трлн куб. футів разом із компаніями Chevron та Delek Drilling. 

"Відповідно, вона має підтверджений досвід роботи з необхідними глибоководними технологіями та ділові стосунки з провідними операторами з розробки морських покладів", – зазначив він.

За свого боку гендиректор Naphtha Israel Petroleum Corp Еран Ленднер сказав, що, "на жаль, українська частина Чорного моря залишається недостатньо дослідженою". А відтак компанія вітає рішення уряду передати Нафтогазу права на дослідження цієї ділянки та вважає групу готовою для цього завдання.

"Ми розглядаємо український ринок природного газу як потенційно привабливий у довгостроковій перспективі і стратегічно правильний проєкт для наших інвестицій", – додав він.

Нагадаємо:

"Нафтогаз" і румунська OMV Petrom підписали меморандум про співпрацю у частині розвідки та видобутку газу в Україні, зокрема - на шельфі Чорного моря.

Раніше НАК "Нафтогаз" отримав 20 спеціальних дозволів на користування надрами Скіфського родовища та родовища Дельфін на 30 років.

У НАК "Нафтогаз України" заявили, що при освоєнні чорноморського шельфу потрібно мінімізувати ризики, пов'язані присутністю Чорноморського флоту Російської Федерації.

Економічна правда