Група, що володіє мережею Glusco, зупиняє постачання дизпалива на український ринок

Понеділок, 15 березня 2021, 16:22


Кінець епохи офшорів

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинить поставки продукції на український ринок – один з найбільших партнерів компанії, Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизпалива.

Про це повідомляють enkorr, Oilpoint.

Про повну зупинку постачання на український ринок заявила компанія Proton Energy у листі, що спрямувала до контрагентів щодо зупинки дії договорів. У групі рішення пояснили наступним чином:

"На початку березня 2021 року компанія отримала інформацію від одного з членів Нафтогазової асоціації України про те, що Служба безпеки України рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від придбання нафтопродуктів у компанії. Також, минулого тижня ми стали свідками подій щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA".

У групі вважають, що через "дії української влади можуть мати затримки або відмови у митному оформленні нафтопродуктів", що спричинятиме фінансові втрати.

Компанія Wexler підтвердила отримання такого листа. Це – один із найбільших постачальників світлих нафтопродуктів в Україну, а також один з основних партнерів Proton Energy Group. 

"З квітня компанія повністю призупиняє поставки дизельного палива походженням з Російської Федерації в Україну", – заявив співрозмовник Wexler у коментарі виданню Oilpoint.

Нагадаємо:

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Glusco Energy SA купити більше 50% акцій Rosneft Management Company Ltd. і Fargrade Ltd. (обидві - Кіпр), на які оформлена мережа АЗС "Роснєфті" в Україні.

Російська держкомпанія "Роснєфть" продала нафтогазовий бізнес ізраїльському бізнесмену Нісану Моісеєву, пов’язаному з Віктором Медведчуком. 

Служба безпеки України заявляє про викриття масштабної оборудки з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів, проводяться масові обшуки.

З’ясувалося, що йдеться про об‘єкти мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

У компанії Glusco, яку пов'язують з Віктором Медведчуком, прокоментували обшук Служби безпеки України 11 березня – кажуть, що кримінальне провадження з ними не пов’язане.

Економічна правда