"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа прокоментували позов щодо банкрутства від "Черкасиобленерго"

Четвер, 11 березня 2021, 16:37
 

Черкаський "Азот", кінцевим бенефіціаром якого є Дмитро Фірташ, не погоджується з позовом "Черкасиобленерго" щодо банкрутства підприємства та заявив про готовність "відстоювати свою правоту в судах".

Про це йдеться у пресрелізі "Азоту".

Компанія повідомила, що позов не вплине "на поточну операційну діяльність підприємства… Всі 100% контрактів будуть виконані". Водночас в "Азоті" заявили, що відстоюватимуть свою позицію у судах, "оскільки раніше Фонд державного майна в односторонньому порядку заблокував дію цілої низки мирових угод між "Черкасиоблененерго" і "Азотом". За цими мировими угодами погашалися борги підприємства, кажуть у пресслужбі.

У ПрАТ "Азот" також стверджують, що "Черкасиобленерго" заборгувало йому понад 600 млн грн. Підприємство вважає, що "способи, строки і порядок погашення заборгованості можуть бути визначені … винятково за переговорним столом", а тиск є "деструктивним з точки зору перспектив вирішення проблеми".

Реклама:

"Наша компанія готова до даного [судового] спору, однак ми змушені констатувати, що такий підхід значно знижує шанси врегулювання наявного боргу в перспективі найближчих декількох років", - підсумували в "Азоті".

Нагадаємо:

ПАТ "Черкасиобленерго" в судовому порядку розпочало процедуру банкрутства ПрАТ "Азот" та розпочало стягнення з підприємтсва суми штрафних санкцій, "Азот" заборгував майже 2 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: