"Черкасиобленерго" розпочало процедуру банкрутства підприємства Фірташа

Середа, 10 березня 2021, 19:34
 

ПАТ "Черкасиобленерго" в судовому порядку розпочало процедуру банкрутства ПрАТ "Азот" та розпочало стягнення з підприємтсва суми штрафних санкцій, "Азот" заборгував майже 2 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба "Черкасиобленерго".

ПАТ звернулося до Госпсуду Черкаської області через "необхідність вирішення питання проблемної заборгованості". За інформацією товариства, "Азот" не виконав своїх зобов’язань за договорами про постачання електроенергії у 2005 році на 1,9 млрд грн.

Також зазначається, що у лютому "Черкасиобленерго" також подало в суд проти підприємства  на стягнення заборгованості  за штрафними санкціями за невиплатою основного боргу на суму 371 млн. грн. 

Реклама:

Голова правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук нагадав, що раніше в ході роботи з реструктуризації заборгованості "Черкасиобленерго" та ПрАТ "Азот" були досягнуті "мирові угоди". Згідно них підприємство отримувало фінансові ресурси для погашення боргу перед ДП "Енергоринок". 

"Однак, дія цих мирових угод була зупинена за ініціативою Фонду держмайна", - додав Самчук. 

За його словами Фонд також заблокував у 2020 році реалізацію нових домовленостей з "Азотом", згідно яких щомісячна сума виплат за боргом з боку боржника становила 14 млн грн щомісяця протягом перших 2 років, а на наступні 2 роки - зростала до 20 млн грн. "Таким чином за 3 роки ми змогли б погасити борги "Черкасиобленерго" перед ДП "Енергоринок", утворені попереднім керівництвом", - вважає він.

Фонд держмайна керує 46% акцій "Черкасиобленерго", а ще 25% знаходяться в управлінні ПрАТ "Українська енергозберігаюча сервісна компанія". 

ПрАТ "Азот" – черкаське підприємство з виробництва азотних добрив. Кінцевим бенефіціаром ПрАТ за даними Youcontrol є Дмитро Фірташ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: