"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд оновив програму держпідтримки садівництва і виноградарства

Четвер, 11 березня 2021, 10:15
 

Кабінет міністрів змінив порядок держпідтримки для розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"У 2021 році реалізація програми із підтримки розвитку галузей виноградарства, садівництва та хмелярства передбачає щонайменше 1,5 тис. га нових насаджень, 0,5 тис. га побудованих шпалер і 1,4 тис. га під крапельним зрошенням. 

Ухвалене рішення удосконалює механізм спрямування коштів і оновлює процедуру подачі документів на отримання компенсації", – повідомив міністр Ігор Петрашко.

Реклама:

Програма передбачає компенсацію витрат за купівлю посадкового матеріалу в цій галузі - до 80%; спорудження шпалер і встановлення систем крапельного зрошення - до 50%; нове будівництво та реконструкцію холодильників і цехів переробки - до 50%; придбання технологічних ліній для товарної обробки та переробки продукції - до 50%; придбання техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного) - до 30%.

Відомство зазначило, що під час реалізації держпрограми один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн.

За даними Мінекономіки, передбачена державна підтримка виробників для часткової компенсації понесених у 2019-2020 роках витрат.

Нагадуємо:

У березні Аграрний комітет Верховної Ради підтримав розроблений Мінекономіки та профільними асоціаціями план розподілу держпідтримки аграріїв у 2021 році за п'ятьма основними напрямами із загальним бюджетом у 4 млрд грн.

Крім вже наявних, передбачено низку нових програм із бюджетом у 500 млн грн, серед яких державна підтримка страхування с/г продукції, компенсація втрат посівів в Одеській області, підтримка зрошення, підтримка органічного виробництва, підтримка розвитку картоплярства.

Рекомендуємо почитати: Як за 5 років виросли українські винороби і що ще треба зробити

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: