Заступник Єрмака: На програму "Велика реставрація" виділили рекордні 2 мільярди

Середа, 10 березня 2021, 12:30
 

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про відкриття нової програми у рамках "Великого будівництва" - "Великої реставрації", на яку держава виділила 2 млрд грн.

Про це він сказав на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", передає "Інтерфакс-Україна".

"Президентом було прийнято рішення про відкриття нової програми в рамках "Великої будівництва", яка називається "Велика реставрація".

Це програма відновлення та реставрації об'єктів культурної спадщини - театрів, замків, музеїв, фортець і так далі. На програму "Велика реставрація" виділена рекордна сума в історії України - 2 мільярди гривень", - заявив Тимошенко.

Реклама:

Головною метою "Великий реставрації" він назвав збереження культурної спадщини.

За його словами, "це важливо і для держави, і особисто для президента".

"Ми не відновлюємо такі об'єкти, щоб вони стояли порожні - ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджмент, щоб люди приїжджали, дивилися і дізнавалися більше про свою країну.

Це важливо в сьогоднішній реальності, коли люди через пандемію не зможуть багато виїжджати за кордон", - додав заступник голови ОП.

За його словами, на деяких об'єктах роботи вже почалися і їхні темпи будуть рости.

Водночас керівник НДІ "Укрпроектреставрація" Василь Тимкович розраховує на старт відбору проєктів за програмою "Велика реставрація" з наступного тижня.

Нагадаємо:

У вересні 2020 року Зеленський анонсував, що в Україні у наступному році поряд з "Великим будівництвом" буде запущена масштабна програма великої реставрації, яка передбачатиме відновлення 100 об’єктів культури та туризму. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: