"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд скасував заборону ексвласнику "Дельта Банку" на виїзд з України

Понеділок, 1 березня 2021, 16:30
 

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання колишнього акціонера "Дельта Банку" Миколи Лагуна і скасував тимчасове обмеження у праві виїзду з України.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду від 11 лютого 2021 року.

Зазначається, що обмеження у праві виїзду за межі України наклали 2 грудня 2020 року постановою Київського апеляційного суду на термін до погашення боргу перед Ощадбанком на суму 948 млн грн, 111,8 млн дол, 12,45 млн євро (загалом - близько 4,5 млрд грн).

"Раніше Верховний Суд своєю постановою від 11.10.2017 виніс рішення про стягнення цієї заборгованості з Лагуна як поручителя "Дельта Банку" перед Ощадбанком за договорами про коррахунки", - нагадує видання.

Реклама:

Печерський райсуд погодився з аргументом, що заявник надав докази, що на все його майно накладено арешт в межах виконавчих проваджень, "тобто він не має об’єктивної можливості його реалізувати, а кошти направити на погашення заборгованості, а отже, відсутній факт ухилення від виконання своїх зобов’язань".

Також суд зауважив, що Лагун є стороною та/або свідком у судових спорах за кордоном, які розглядає Міжнародний центр з урегулювання інвестиційних спорів, тому потребує правової допомоги від іноземних адвокатів і проведення зустрічей з ними за межами України.

Враховуючи це, суд вирішив, що відсутні "достатні підстав вважати, що Лагун ухиляється від виконання боргових зобов’язань, покладених на нього відповідним судовим рішенням, та має намір виїжджати за межі України з метою невиконання цього рішення".

Нагадаємо:

10 грудня 2020 року Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт на активи, що належать власнику "Дельта Банку" Миколі Лагуну.

Пізніше правоохоронці оголосили підозри екскерівництву правління АТ "Дельта Банк" у розкраданні 4,4 мільярда гривень.

Читайте також: Too big to fail по-українськи: як вкладники Дельта банку втратили мільярди гривень

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: