"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще один автовиробник хоче створити летюче авто

Вівторок, 9 лютого 2021, 17:58
 

Автовиробник Volkswagen працює над дослідженнями виробничих можливостей у Китаї для створення власного летючого авто та шукає партнерів.

Про це повідомляє Reuters.

"Після безпілотних автівок концепція вертикальної мобільності може стати наступним кроком до "мобільності майбутнього", особливо на технічно складному китайському ринку", - йдеться у заяві німецької групи. "Тому ми досліджуємо потенційні формати та партнерів, аби визначити можливість індустріалізації такого підходу".

В інтерв’ю керівник Volkswagen у Китаї Стефан Волленштейн заявив, що компанія хоче розробити летючий безпілотник та отримати на нього ліцензію, що дозволить брати участь у майбутньому ринку.

Реклама:

Зазначається, що Китай є найбільшим у світі автомобільним ринком, і на нього також припадає найбільша частина продажів Volkswagen. Водночас, інвестиційна компанія Morgan Stanley прогнозує, що вартість ринку летючих автівок може становити 1,5 трильйона доларів до 2040 року.

Нагадаємо:

Раніше американський автоконцерн General Motors презентував концепт футуристичного літаючого автомобіля Cadillac - це безпілотний електрокар, розрахований на одного пасажира, з вертикальним зльотом і посадкою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: