На Запорізькій ТЕС знову відключився енергоблок

П'ятниця, 5 лютого 2021, 15:22
 

На ДТЕК Запорізькій ТЕС 5 лютого відбулося відключення енергоблоку №1 через несправність системи охолодження.

Про це повідомляє пресслужба Енергодарської міськради.

"Сьогодні, 5 лютого, о 10:49 відбулося відключення енергоблоку №1 ДТЕК Запорізька ТЕС через тимчасову несправність системи охолодження трансформатора Т-1", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У міськраді зазначили, що наразі працюють третій та четвертий енергоблоки теплової електростанції, а на другому енергоблоці розпочато пусконалагоджувальні роботи.

Як повідомляють у ДТЕК, енергоблоки №3 і №4 несуть потужність близько 400 МВт, для відшкодування графіка навантаження відключеного енергоблоку почали запускати енергоблок №2

"Відключення блоку не вплинуло на енерго- та водопостачання, як і на роботу ТЕС в цілому", - кажуть у компанії. "Таке технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, а особливо в період високого навантаження. Це не є позаштатна ситуація чи аварія".

Нагадаємо:

3 лютого о 19:25 відбулася аварія на Запорізькій ТЕС – найпотужнішій тепловій електростанції України.

Тоді в "Укренерго" заявили, що унаслідок повного розвантаження Запорізької АЕС після аварії 3 лютого в об'єднаній енергосистемі України з'явився дефіцит потужності 750 МВт - його компенсували за рахунок збільшення виробництва електроенергії на гідроелектростанціях.

Станція повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції "Луч" "Запоріжжяобленерго", внаслідок чого без світла залишилося місто Енергодар. Згодом енергопостачання міста відновили.

На момент аварії в роботі були три енергоблоки сумарною потужністю 750 МВт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!