Приватбанк не зміг оскаржити заборону суду на вилучення 250 АЗС у структур Коломойського

Четвер, 25 лютого 2021, 17:35
 

Госпсуд Києва 23 лютого відмовився задовольнити заяву Приватбанку про вилучення 247 АЗС, пов'язаних з групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

Зазначається, що суд не задовольнив заяву банку про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою цього ж суду 1 лютого 2021 року.

Повідомляється, що 1 лютого суд заборонив банку здійснювати дії по стягненню і вилученню близько 247 АЗС та інших будівель, переданих у 2016 році у фінансовий лізинг 15 компаніям, пов'язаним з екс-власниками банку.

Реклама:

Також суд заборонив вчиняти дії, спрямовані на обмеження в користуванні цими АЗС 38 компаніями, які взяли в оренду вказані АЗС у компаній-лізингоодержувачів.

Нагадуємо:

У січні повідомлялось, що державний Приватбанк отримав право на повернення 247 автозаправних станцій так званої групи "Приват" олігарха Ігоря Коломойського.

Заборгованість компаній-лізингоодержувачів перед Приватбанком перевищує 2 млрд грн, а націоналізований банк вживає заходи щодо розірвання договорів фінансового лізингу та повернення об'єктів лізингу, які знаходяться в оренді в компаній-заявників.

За даними Приватбанку, на кінець ІІІ кварталу 2020 року обсяг портфелю кредитів і дебіторської заборгованості за фінансовим лізингом, який він пов'язує з колишніми акціонерами, становив 217,3 млрд грн.

Раніше Ігор Коломойський публічно заперечував інформацію НБУ, що близько 95% корпоративного портфелю Приватбанку, який сформувався до націоналізації, - це були інсайдерські позики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!