Засідання суду по апеляції щодо націоналізації Приватбанку перенесли на березень

Вівторок, 16 лютого 2021, 18:10

 

Шостий апеляційний адмінсуд 16 лютого переніс на 2 березня розгляд апеляційної скарги Приватбанку на рішення Окружного адмінсуду, який визнав націоналізацію банку незаконною.

Про це повідомив юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суд відклав розгляд справи у зв'язку з тим, що йому необхідно витребувати офіційну інформацію від Конституційного суду про те, чи відбувається перегляд конституційності "банківського" закону і на яких підставах він відбувається", - пояснив Пожидаєв.

Реклама:

За його словами, необхідність зупиняти провадження відсутня, оскільки визнання банківського закону конституційним чи ні не вплине на розгляд даної справи.

Нагадуємо:

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

27 травня 2019  року Приватбанк подав апеляційну скаргу на відповідне рішення суду.

Як повідомляло ZN.UA, ОАСК вважає рішення НБУ про націоналізацію банку незаконним, тому що звіт про позапланову перевірку банку на момент націоналізації неналежно оформлений.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

У вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Читайте також: Як Коломойський і Боголюбов вивели з Приватбанку 5,5 мільярда доларів

Ключові судові справи щодо Приватбанку

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: