Будівництво нового аеродрому в Дніпрі: тендер на 4 мільярди виграв тесть Насірова

Середа, 27 січня 2021, 18:50
 

Переможцем аукціону на вибір генпідрядника будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту "Дніпропетровськ" стала компанія "Альтіс-Констракшн" тестя ексглави ДФС Романа Насірова.

Про це свідчать дані у системі Prozorro.

ТОВ "Альтіс-Констракшн", кінцевим бенефіціаром якої, за даними порталу YouControl, є тесть Насірова Олександр Глімбовський, запропонувало на аукціоні 3,95 млрд грн при очікуваній вартості в 5,7 млрд грн.

"Ще один крок до будівництва нового аеродрому в Дніпрі зроблено. Сьогодні був обраний переможець відкритого аукціону на вибір генерального підрядника будівництва. Він запропонував найбільш вигідну пропозицію. Всього участь відкритому тендері взяли 7 компаній, 2 з яких - іноземні", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Реклама:

За його словами, на будівництво нового аеродрому у держбюджеті на цей рік передбачено 1,4 млрд грн.

На об’єкті планують побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Всього будівництво триватиме близько 3 років.

"Ще у вересні минулого року ми розпочали підготовчі роботи, щоб забезпечити безперервне функціонування летовища на час будівництва. Тоді ж приватний інвестор "НС Дніпро" розпочав будувати новий пасажирський та VIP-термінали.

Сучасний аеропорт у Дніпрі, який би відповідав всім міжнародним стандартам, планувався попередніми владами ще з 2013-го. А ми це зробимо", - сказав Криклій.

Нагадаємо:

У січні 2018 року компанія тестя Насірова "Альтіс-Констракшн" виграла тендер на реконструкцію перону терміналу D аеропорту "Бориспіль".

Компанія "Альтіс-Констракшн" вже має досвід в будівництві та реконструкції аеропортової інфраструктури. У 2014 році підрядник виробляв облаштування зони внутрішніх рейсів в терміналі D аеропорту Бориспіль. Також компанія брала участь в реконструкції аеропортів Херсон, Запоріжжя, Вінниця.

Компанія "Альтіс-Констракшн" входить в корпорацію "Альтіс-Холдинг" Олександра Глімбовського - тестя Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: