Китай запровадив санкції проти Помпео та ще 27 громадян США

Середа, 20 січня 2021, 20:50
 

Пекін увів санкції проти держсекретаря США Майка Помпео та ще 27 громадян Сполучених Штатів, включно із людьми із адміністрації екс-президента Трампа, за "втручання у внутрішні справи Китаю".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС Китаю.

"В останні кілька років деякі антикитайські політики в США, виходячи з власних політичних інтересів, упереджень і ненависті до Китаю, спланували і просували серію божевільних дій, ігноруючи інтереси китайського та американського народів, серйозно втручаючись у внутрішні справи Китаю і завдаючи шкоди інтересам Китаю" , - заявили у відомстві.

"Китайський уряд непохитний в своїй рішучості захищати свій національний суверенітет, безпеку і інтереси розвитку", - заявили у Пекіні.

Реклама:

Крім Помпео, під санкції, зокрема, потрапили радник Білого дому з питань торгівлі Пітер Наварро, помічник Трампа з національної безпеки Роберт О'Брайєн і заступник радника Трампа з національної безпеки Метт Поттінджер.

Усім 28 людям, на яких поширюються санкції, а також їх сім'ям, заборонений в'їзд на материкову частину Китаю, в Гонконг і Макао. Також їм та їхнім компаніям заборонено вести справи з Китаєм.

Нагадаємо:

Мінторгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon - інвестора в ПАТ "Мотор Січ", заявивши, що вона загрожує національній безпеці США.

Сполучені Штати запровадили економічні санкції відносно 9 китайських компаній, серед яких і всесвітньо відомий виробник смартфонів Xiaomi.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: