АМКУ дозволив Dragon Capital купити банк у нардепа Новинського

Середа, 23 грудня 2020, 13:10
 

Антимонопольний комітет дозволив групі інвесткомпаній Dragon Capital придбати контрольний пакет акцій "Юнекс Банку", бенефіціарним власником якого є Вадим Новинський.

Про це йдеться у рішеннї АМКУ від 22 грудня.

"Надано дозвіл компанії "Dragon Capital Investments Limited" (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій акціонерного товариства "ЮНЕКС БАНК" (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться у рішенні Комітету.

Нагадаємо:

Реклама:

Група інвесткомпаній Dragon Capital Investments Limited (Нікосія, Кіпр) звернулась в АМКУ з проханням дозволити купити контрольний пакет акцій "Юнекс Банку", бенефіціарним власником якого є Вадим Новинський.

Станом на третій квартал 2020 року, головний акціонер банку - компанія Withine Investments LTD ( 94,9% акцій). Кінцевий бенефіціар цієї компанії - політик і бізнесмен Вадим Новинський.

"Юнекс Банк" є членом Фонду гарантування вкладів фізосіб. За десять місяців 2020 року Юнекс Банк отримав 28,1 млн грн збитку.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційних банківських та брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Засновником і гендиректором є Томаш Фіала.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: