Європейський інвестбанк спрямує близько півмільярда на розвиток східних регіонів України

Четвер, 19 листопада 2020, 19:55
 

Європейський інвестбанк спрямує 440 мільйонів євро на розвиток інфраструктури на Луганщині та підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Interfax.

Європейський інвестиційний банк схвалив два кредитні проєкти для України: Програму відновлення та "Східну Україну".

На Програму відновлення надійде 340 мільйонів євро. Це фінансування спрямується на створення та відновлення громадських будівель, зокрема медичних центрів, державних доріг і мостів та постачання комунальних послуг.

Реклама:

Програма відновлення працює з підконтрольними Україні територіями у Донецькій та Луганській, а також сусідніх областях з метою надання їм підтримки з припливом ВПО.

Також за підтримки ЄІБ вже була реалізована програма "Раннього відновлення" з кредитною лінією у 200 мільйонів, що також спрямовувалась на підтримку ВПО та регіонів, що їх приймають.

Ще 100 мільйонів Інвестбанк виділить на розвиток доріг регіонального значення на Луганщині в рамках проєкту "Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження".

Йдеться про напрямки:

  • Т-13-02 КПП "Танюшівка" - Старобільськ – Бахмут;
  • Р-66 КПП "Демино-Олександрівка" - Сватове – Лисичанськ;
  • Н-26 Чугуїв-Мілове.

Їхнє відновлення допоможе зміцнити позиції сільського господарства.

У Мінінфраструктури заявили, що окрім коштів ЄІБ планують залучити 65 мільйонів доларів з боку Світового банку. Це дозволить відновити близько 183 кілометрів шляхів.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що Уряд хоче перерозподілити 50 мільйонів євро, отримані в рамках спільної з Європейським інвестбанком програми з розвитку інфраструктури, на майбутні вакцини від COVID-19.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: