Справа про незаконний продаж барж "Дунайського пароплавства": НАБУ і СБУ проводять обшуки

Четвер, 8 жовтня 2020, 13:41

Детективи НАБУ спільно з ГУ КЗЕД СБУ здійснюють обшуки у межах розслідування можливих зловживань,через які ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" (засноване Мінінфрастуктури) завдано збитків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

Зазначається, що обшуки проходять за місцем проживання фізосіб, офісів низки компаній та інших об'єктів.

"Йдеться про ймовірне незаконне відчуження 32 ліхтерів (барж), належних ПрАТ "УДП", які в подальшому вивезли за кордон. Попередня правова кваліфікація - ч.2 ст.364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з листопада 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Доповнено.

У СБУ заявили, що "блокували протиправну діяльність комерсантів", які привласнили судна ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство".

"У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що протиправну оборудку організувало у 2017-2018 роках керівництво однієї з комерційних структур, яка орендувала у пароплавства 32 баржі.

Зловмисники незаконно перевезли судна до однієї з країн Чорноморського басейну і переобладнали їх. Після цього плавзасоби за підробленими документами використовувалися в українській акваторії", - пояснили у відомстві.

Зазначається, що правоохоронці встановили місцезнаходження суден, вживаються заходи для повернення їх у державну власність.

Економічна правда