"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Звільнений керівник ОГХК називає причиною своєї відставки корупцію у Фонді держмайна

Понеділок, 5 жовтня 2020, 12:21
 

Звільнений Фондом держмайна т.в.о голови правління АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Пітер Девіс називає справжньою причиною своєї відставки корупцію у Фонді дермайна.

Про це він сказав у коментарі виданню "Мінпром".

"Я зробив все, щоб корупційна схема, вибудувана Фондом з моїми підлеглими, припинила розоряти ОГХК, за що поплатився звільненням", - заявив Девіс.

За його словами, останні 3 місяці співпраці ОГХК з фірмами бізнесмена Віталія Кучука - Керамплюс, IMMCO, MCD, пролобійовані заступником голови правління Тетяною Гогенко і Артуром Сомовим у ФДМ, привели до фінансових проблем на підприємстві.

Реклама:

Девіс додав, що виникли серйозні касові розриви, труднощі з виплатою заробітних плат, фінансуванням поточної діяльності комбінатів ОГХК і зупинка Вільногірського ГМК через брак палива.

Екс-керівник ОГХК розповів, що ще в серпні почав розслідування і з'ясував причину фінансових труднощів держкомпанії - дебіторська заборгованість компаній Керамплюс, IMMCO, MCD за поставлену продукцію.

Девіс заявив, що звільнив заступників, які створили проблеми в ОГХК, що і послужило, на його думку, причиною його екстреної відставки.

"Мій наказ про відсторонення Гогенко, Сомова і Кияшко послужив справжньою причиною моєї екстреної відставки", - підкреслив він.

Нагадаємо:

Фонд державного майна екстрено звільнив т.в.о голови правління АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Пітера Девіса через корупційні схеми із звинуваченим у корупції ексменеджментом ОГХК, а також через вимивання коштів підприємства.

У Фонді наголошують, що отримували звернення від народних депутатів, Служби безпеки України та членів правління ОГХК щодо можливого завдання шкоди майновим інтересам держави.

У вересні Девіс прийняв одноосібне рішення відновити продаж продукції Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (входить до структури ОГХК)  компаніям, які підконтрольні старому менеджменту ОГХК, відстороненого на початку поточного року через неефективне управління і корупцію. 

Одночасно з цим Девіс наказав зупинити відвантаження продукції компаніям, що є добросовісними досвідченими учасниками ринку, що співпрацюють з ОГХК на умовах передоплати за вищими цінами, аж до вивантаження вже завантажених контейнерів.

У ФДМУ відмічають, що ці компанії забезпечують щомісячну купівлю продукції ОГХК на суму декілька мільйонів доларів.

Також повідомляється, що Девіс не прислухався до заперечень інших членів правління щодо таких дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: