Кабмін передав на дороги 62 мільйони із програми МОЗ по онкозахворюванням

Вівторок, 27 жовтня 2020, 10:05
 

Кабінет міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для покращення стану доріг загального значення у Львівській області.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 21 жовтня, передають "Наші гроші".

Зазначається, що загалом за цією бюджетною програмою перерозподілили 104,752 млн грн.

Зокрема, 20 млн грн передали Міносвіти для реставрації головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка, 7,2 млн грн - Міносвіти на створення Міжнародного центру підготовки пілотів на базі НАУ, 6 млн грн - Міносвіти на реставрацію староакадемічного корпусу ансамблю Братського монастиря по вул. Г. Сковороди, 2 у Подільському районі Києва.

Реклама:

Ще 10 млн грн передали Міненерго на реалізацію державного інвестиційного проєкту "Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей".

Кабмін також затвердив перерозподіл загального бюджету, наданого Укравтодору.

Так, із 70 мільйонів гривень, виділених на будівництво траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 65,77 мільйонів піде на осучаснення сполучення Київ-Суми-Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей), а 4,22 млн - також на розвиток доріг у Львівській області.

ОНОВЛЕНО

В уряді пояснили, що перерозподіл коштів, передбачених МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, дозволить реалізувати незавершений проєкт у наступному році.

Народний депутат з фракції "Слуга Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Олександр Трухін заявив, що інформація про направлення на ремонт доріг 61,5 млн гривень, які начебто були передбачені для програми Міністерства охорони здоров’я щодо боротьби з онкозахворюваннями, "викладена маніпулятивно".

"У 2020 році на реалізацію програми Міністерства охорони здоров’я по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, зокрема будівництво онкоцентру, було передбачено 116 млн гривень. Проте протягом дев’яти місяців ці кошти так і не були використані.

Зокрема, не була розроблена відповідно проектно-кошторисна документація, не проведені тендери та не обрані підрядники, які реалізуватимуть проект.

Тому у вересні Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів на своєму засіданні, відповідно до регламенту і законодавства, вирішила залишити на проект МОЗ 1,3 млн гривень – для проведення першочергових робіт, а решту коштів перерозподілити на більш нагальні програми", - заявив нардеп.

Нагадаємо:

Верховна Рада на засіданні 17 вересня прийняла законопроєкт №3991 нардепа Олександра Трухіна, який, зокрема, передбачає перенаправлення 2,2 мільярда гривень субсидій на ремонт доріг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: