Мінекономіки розкритикувало Кличка за купівлю 200 білоруських автобусів

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 09:00
 

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства "категорично не підтримує" рішення про закупівлю Київською міською державною адміністрацією в лізинг двохсот автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ без оголошення тендеру і без залучення вітчизняних виробників. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Такий підхід є дискримінаційним, суперечить національним інтересам та принципам вільної прозорої конкуренції", - вважають в уряді.

З огляду на те, що органи місцевого самоврядування самостійно приймають рішення про здійснення закупівель, Мінекономіки вже опрацьовує питання врегулювання на законодавчому рівні неможливості повторення такої ситуації. 

Реклама:

До напрацювання можливих механізмів будуть залучені профільні асоціації та учасники ринку. 

"Мінекономіки твердо стоїть на позиції, що усі закупівлі мають здійснюватися виключно із дотриманням принципів відкритості та добросовісної конкуренції серед учасників. В умовах пандемії та економічної нестабільності, коли весь світ притримується принципів здорового протекціонізму, такі ситуації є неприпустимі. Мінекономіки буде й надалі відстоювати підтримку національних виробників та чесну конкуренцію, зокрема, й у сфері закупівель міського транспорту", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо:

Київ отримав 50 автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ в рамках договору про фінансовий лізинг. До кінця року надійдуть ще 150 машин.

Загальна сума лізингового договору становить 50,72 мільйона євро або близько 1,67 мільярда гривень. У вересні "Київпастранс" перерахував "Укргазбанку" авансовий платіж в розмірі 334,752 млн грн. В примітках до платежу зазначено, що ця сума становить 20% від загальної.

Вартість одного короткого 12-метрового автобуса становитиме 202 тисячі євро, а 18,75-метрової "гармошки" - 288 тисяч євро.

Детальніше читайте за посиланням: Кличка "підкинули" на вибори: що не так з придбаними Києвом білоруськими автобусами

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: