"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна хоче удвічі збільшити план надходжень від приватизації у 2021 році

Вівторок, 22 вересня 2020, 14:15
 

Фонд держмайна обговорює із нардепами та Кабміном можливість збільшення плану приватизаційних надходжень у 2021 році у 2 рази - до 12 млрд грн.

Про це на прес-конференції в "Інтерфакс-Україна" заявив голова Фонду Дмитро Сенниченко.

"План, який зараз поданий урядом до Верховної Ради по надходженнях від приватизації в 2021 році, встановлено на рівні 6 млрд грн.

Ми зараз спілкуємося з депутатами, з урядом і уточнюємо бюджетні показники наступного року, ми будемо пропонувати його збільшення до 12 млрд грн", - підкреслив Сенниченко.

Реклама:

За його словами, Фонд держмайна сформував список об'єктів для приватизації на 2021 рік, який, зокрема, містить в себе обленерго, завод "Більшовик" і Об'єднану гірничо-хімічну компанію (ОГЗК).

Сенниченко додав, що надходження від приватизації становлять 2 млрд грн, а до кінця року очікуються на рівні 3 млрд грн.

Голова Фонду держмайна також заявив, що у 2020 році Фонд провів понад 1,4 тис аукціонів і підготував "інвестиційне меню" на наступний рік "на будь-який смак".

Нагадаємо:

У проєкті плану дій уряду на 2020 рік передбачається приватизація до кінця року АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", ПАТ "Одеський припортовий завод", ДП ​​"Завод "Електроважмаш", вугільної компанії "Краснолиманська" та ПрАТ "Президент-готель".

Читайте також: Банкрутство понад усе: чому влада не поспішає з приватизацією

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: