"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Sony знизила прогноз виробництва PlayStation 5 через проблеми з компонентами - ЗМІ

Вівторок, 15 вересня 2020, 15:24
 

Sony Corp. скоротила передбачуваний обсяг виробництва ігрової консолі наступного покоління PlayStation 5 в поточному фінансовому році на 4 млн одиниць - приблизно до 11 млн одиниць.

Про це повідомляє Інтерфакс.

За словами джерел Bloomberg, зниження цільових показників виробництва обумовлено проблемами з випуском однокристальних систем (SoC), розроблених спеціально для нової приставки. Вихід якісної продукції на виробництві SoC становить близько 50%, що обмежує можливість Sony випускати стільки консолей, скільки вона забажає.

В даний момент ситуація на виробництві поступово поліпшується, але поки не стабілізувалася, кажуть співрозмовники Bloomberg.

Реклама:

Представник Sony відмовився надати коментар агентству.

Аналітики Citigroup відзначають, що проблеми на виробництві SoC збільшать вартість компонентів і негативно позначаться на показниках рентабельності. Однак Sony ще може переглянути свій прогноз до кінця фінансового року, який завершиться в березні 2021 року.

Очікується, що компанія оголосить терміни виходу і ціну PlayStation 5 під час офіційної відеопрезентації, запланованої на середу.

Акції Sony подешевшали на 2,4% за підсумками торгів у вівторок, досягнувши мінімальної позначки з липня.

Нагадуємо:

Японська компанія Sony презентувала ігрову консоль нового покоління PlayStation 5.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: