"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США можуть заборонити TikTok — держсекретар Помпео

Вівторок, 7 липня 2020, 11:45
 

Держсекретар США Майк Помпео сказав в понеділок, що США "безумовно розглядають" можливість ввести заборону на застосування китайських соцмереж, включаючи TikTok.

Про це повідомляє Reuters.

"Я не хочу випереджати президента (Дональда Трампа), але це те, що ми розглядаємо", - сказав Помпео в інтерв'ю Fox News.

Американські законодавці раніше висловлювали побоювання з приводу того, як TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

Реклама:

Додаток, недоступний в Китаї, але базується в КНР (компанія ByteDance), намагається уникати згадок про своїх китайських коренях, апелюючи до глобальної аудиторії.

Ремарки Помпео стали продовженням протистояння найбільших світових економік, що почався з торговельної війни майже два роки тому і посилилася діями китайської влади в Гонконзі і спалахом коронавируса.

Через конфлікт на індійсько-китайському кордоні Нью-Делі раніше заборонив TikTok, а разом з ним ще 58 китайських програм.

Нагадуємо:

Нещодавно адміністрація кіберпростору Китаю оштрафувала  за "відхід від цінностей соціалізму" відеосервіс Xigua від ByteDance - компанії, яка створила платформу TikTok.

Виручка компанії ByteDance, оператора відеододатку TikTok, в січні-березні становила близько 40 мільярдів юанів (5,64 мільярда доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!