"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Готель "Дніпро" купили айтішники: там буде кіберспортивна арена

Четвер, 23 липня 2020, 11:46
 
Facebook Кохановського

Готель "Дніпро" купив засновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський разом з партнерами. На місці готелю планується зробити великий кібеспортівний проект.

Про це він повідомив у Facebook.

"Якщо чесно, то хотів дочекатися вже вересня і все анонсувати на презентації нашої Української Професійної кіберспортивного Асоціації, але на жаль. Виходячи з поточного інформаційного фону я відчуваю гостру необхідність порозумітися.Перемогу в аукціоні за готель "Дніпро" здобули не росіяни олігархи, а українські айтішники ", - пише Кохановський.

За словами Кохановського, кілька років тому він разом з партнерами задумав великий інфраструктурний кіберспортивний проект. Проект повинен був стартувати з будівлі арени, але партнери змінили свої плани, побачивши можливість приватизація готелю "Дніпро".

Реклама:

"Ми перетворимо його в перший готель в світі, повністю підготовлений для киберспортівних івентів. Він буде включати в себе не тільки атрибути топового готелю (ресторани, бари, SPA-зони, і фітнес-центри), а й унікальні киберспортівні елементи: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також кращий в світі players 'lounge.

Коли я говорю "ми", то маю на увазі групу партнерів і інвесторів, які здатні реалізувати цей великий проект, першою частиною якого став готель "Дніпро", - заявляє Кохановський.

Кохановський
Кохановський
Перша гільдія

Олександр "ZeroGravity" Кохановський має 20-річний досвід роботи в індустрії кіберспорту. Він є співзасновником української мультиігрової киберспортівной організації Natus Vincere (NA`VI). Також Кохановський гендиректор і співвласник DreamTeam - першої esport-мережі по набору та управління кіберспортивного командами.

NA`VI вважається одним з найсильніших колективів світу. За 11 років свого існування гравці Natus Vincere виграли кілька сотень світових турнірів і чемпіонатів. Досягнення NA`VI занесені в книгу рекордів Гіннеса.

Читайте більше про кіберспорт в Україні: Гонка розваг: як кіберспорт може перезавантажити економіку

Нагадаємо:

Фонд держмайна 15 липня провів аукціон з продажу столичного готелю "Дніпро" - готель продали за 1 млрд 111 мільйонів 222 тисячі 22 гривні ТОВ "Смартленд".

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко пояснив, що після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів, після чого підписується договір.

Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку нараховується пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

У Фонді держмайна назвали ключові постприватизаційні умови для потенційних інвесторів:

  • збереження готелю не менше, ніж на сто номерів, рівня не менше чотирьох зірок і колективу без зменшення зарплати мінімум протягом пів року;
  • погашення дебіторської заборгованості, зокрема із зарплати, не пізніше, ніж за пів року з дати переходу права власності;
  • збереження в назві слова "Дніпро" (Dnipro).

Готель "Дніпро" виставлявся на продаж за стартовою ціною 80,92 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: