"Мінус 10 тонн пластику щомісяця": український МакДональдз відмовився від пластикових стаканів 

П'ятниця, 26 червня 2020, 13:55
 

МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові, що вироблені із целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Участь у Програмі схвалення сертифікації лісів — Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) — означає, що заготівля не загрожує біорізноманіттю, не знижує продуктивності й екологічної функції лісів", — зазначили у компанії.

Досі у McDonald’s подавали гарячі напої в паперових стаканах, а шейки, лимонади й інші холодні напої — у пластикових. Тепер паперовий посуд використовуватимуть і для всіх холодних напоїв. Такий крок дозволить зменшити споживання пластику на 10 тонн щомісяця.

Реклама:

Зазначається, що до 2025 року мережа має повністю перейти на виробництво усієї упаковки із сертифікованої сировини, а також сировини, приданої для повторного використання. Окрім цього, все пакування із закладів має йти на повторну переробку.

Нагадуємо:

24 червня, після відповідного рішення Кабміну щодо закладів харчування, ресторани МакДональдз у Києві відкрилися для відвідувачів.

Закритими для відвідувачів лишаються зали ресторанів у містах Рівне, Житомир, Львів та у Львівській області. 

Читайте детальніше: Скільки картоплі фрі з’їдають українці, і чому її привозять з Польщі: інтерв'ю з гендиректоркою Макдональдз в Україні

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!