Новини 16 червня: обшуки на "Електроважмаші", прогноз урожаю, інфляція

Вівторок, 16 червня 2020, 21:00
 

Про "Електроважмаш". Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом розтрати у великих розмірах майна держпідприємства "Завод Електроважмаш", з якого в обхід санкцій поставляли до Брянського машинобудівного заводу (РФ), зараз на харківському заводі тривають обшуки.

Про урожай. Цьогоріч Міністерство економіки очікує урожай зернових у понад 68 мільйонів тонн (у минулому році урожай становив 78 мільйонів). 

Про інфляцію. Ситуація з інфляцією в Україні склалася катастрофічна, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Про експорт. За січень-квітень 2020 року негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 674,5 мільйона доларів, що у 3,1 раза менше, ніж за аналогічний період минулого року

Реклама:

Про гральний бізнес. Законопроєкт 2285-д, який передбачає легалізацію та державне регулювання азартних ігор парламент може прийняти в цілому 18 червня. Також Рада може розглянути окремий законопроєкт щодо оподаткування гральних закладів.

Ви хочете дізнатися більше?

Вижили не всі: що відбувається з поштовими банками у світі

Невдовзі парламент розгляне законопроєкт, який надає "Укрпошті" статус поштового банку. Чи відповідає ця ініціатива світовій практиці?

Зеленський і "гравці" зробили свої ставки: яким буде ринок азартних ігор в Україні

Рада 18 червня планує розглянути закон про гральний бізнес, який учасники ринку "шліфували" разом із Зеленським. Що саме він передбачає, скільки отримає бюджет країни від легалізації та які послаблення для себе заклало в проєкт гральне лобі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!