Перший транш МВФ у 2,1 мільярда доларів уже направили в Україну — Рашкован

Середа, 10 червня 2020, 11:16
 

Перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів уже направили в Україну - він буде на рахунках Кабміну з урахуванням тимчасової різниці і швидкості проходження коштів в міжнародних платіжних системах. 

Про це повідомив у Facebook представник України у Фонді Владислав Рашкован.

"Рада директорів МВФ затвердила нову програму Stand-by для України. 18 місяців. 5 млрд доларів. Всі кошти спрямовуються до бюджету. Перший транш в 2.1 млрд доларів вже направлений в Україну - буде на рахунках Уряду з урахуванням тимчасової різниці і швидкості проходження коштів в міжнародних платіжних системах", - написав Рашкован.

"Українська програма Stand-by - перша нова структурна програма (upper credit tranche program), яку затвердила Рада директорів МВФ з 26 березня цього року (коли Фонд перейшов на роботу в умовах карантину).

Реклама:

З 26 березня і до сьогодні затверджувалися тільки програми emergency financing або ж (щоб надати більше коштів до бюджету для реакції на пандемію) трохи видозмінювалися умови раніше затверджених програм (programs were augmented)", - пояснив він.

Нагадаємо:

Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.

Рекомендуємо почитати: Інсайди програми з МВФ: що отримає Україна

Бюджет, тарифи, зменшення кількості ФОПів: що передбачає новий меморандум з МВФ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: