Як змінився київський вокзал на карантині: МАФи, відеонагляд та непрацюючий ескалатор

Четвер, 21 травня 2020, 13:04
 

"Укрзалізниця" завершила демонтаж 35 МАФів на київському вокзалі, відремонтувала будівлю приміського вокзалу та встановила відеонагляд. Ремонт ескалатора у вестибюлі триває.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Під ліквідацію МАФів підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, у тому числі, точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.

Також відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Його з’єднано накриттям з платформами та виконано їх зарежимлення, щоб унеможливити потрапляння безквиткових пасажирів. 

Реклама:

Крім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, у тому числі, людей з інвалідністю та мам з немовлятами.

На вокзалах станції "Київ-Пасажирський" посилено заходи безпеки та встановлено нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя.

Очікується, що це допоможе попередити крадіжки, а також дасть можливість правоохоронним органам відстежувати правопорушників, які пересуваються поїздами.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій оглянув ремонтні роботи на ескалаторі у вестибюлі Центрального вокзалу та доручив завершити їх у коротші терміни, а не до кінця року, як планувалося Укрзалізницею. "Ні про які глобальні реформи не може бути й мови, якщо ми більше року ремонтуємо ескалатор", - підкреслив Криклій.

Нагадуємо:

"Укрзалізниця" готова до відновлення пасажирських перевезень з 1 червня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: