"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта продовжує активно дорожчати, попит відновлюється

Понеділок, 18 травня 2020, 18:23
 

Ціни на нафту еталонних марок продовжують впевнено підвищуватися в ході торгів у понеділок, на тлі відновлення балансу попиту і пропозиції на ринку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вартість липневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:01 по Києву становить $ 35,32 за барель, що на $ 2,82 (8,68%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерс на WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подорожчав на $ 3,42 (11,62%) - до $ 32,85 за барель.

Реклама:

Червневий контракт WTI спливає у вівторок. Місяцем раніше ціна травневого ф'ючерсу вперше в історії стала негативною, опустившись до мінус $ 37,63 за барель.

Як зазначає Bloomberg, повторення цього сценарію стало вкрай малоймовірним після вступу з силу угоди ОПЕК + про скорочення видобутку, а також на тлі ознак відновлення попиту і зниження видобутку в США.

Генеральний секретар ОПЕК Мохамед Баркіндо заявив в інтерв'ю Bloomberg Television, що прогноз на друге півріччя 2020 року понад позитивний, оскільки світова економіка буде відновлюватися.

"Виробники істотно скорочують видобуток, і на тлі зростання попиту ринок поступово рухається до відновлення", - говорить старший аналітик нафтових ринків Rystad Energy Паола Родрігес Масью, яку цитує CNBC.

Ціна американської WTI (Western Texas Intermidiate) використовується як індекс для торгових нафтових угод в США (як нафта марки Brent — у Європі та Urals — при поставках з Росії).

Читайте також: Мінус 37 доларів за барель: що відбувається з ринком нафти

Ціни на нафту обвалились і навіть були від'ємними: що це змінює для споживачів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!