"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Флот України поповниться найбільшою баржею

Неділя, 5 квітня 2020, 10:46
 

Ізмаїльські підприємства приступили до будівництва найбільшої за своїми характеристиками 128-метрової баржі для Світловодського річкового терміналу.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію ГО СП "ДУНАЙСУДНОСЕРВІС".

Підприємства, які займаються будівництвом "ДУНАЙСУДНОСЕРВІС" і "Дунайсудноремонт" кажуть, що це буде найбільша баржа в історії: її вантажопідйомність становить 6000 тонн, подібних барж в Україні раніше не будували, - відзначають у компанії.

Директор ПрАТ "ДУНАЙСУДНОСЕРВІС" Станіслав Чімбер зазначив, що до теперішнього часу  завод будував баржі меншої вантажопідйомності - місткістю 1000 тонн довжиною 73 м з осадкою 1,80 м, тому замовлення стане важливим і якісним етапом розвитку підприємства.

Реклама:

"Після 2-х років роботи пілотного проекту з 2-ма буксирами і 4 баржами ми зробили новий крок у розвитку нашого річкового флоту - розмістили замовлення на будівництво нової баржі - найбільшої за своїми характеристиками баржі на річках України та, можливо, не тільки в  Україні", - зазначив директор компанії "Гермес-Трейдинг" Юрій Скічко, співзасновник холдингу "АгроВіста", в який входить Світловодський термінал.

Читайте також:

Серед топ-10 річкових терміналів України за обсягом перевалки домінують компанії "Нубілон" та "Укррічфлот", проте найбільші темпи росту показують термінали, які не належать крупним гравцям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: