Безкоштовні поїздки для медиків і закупівля обладнання: як бізнес допомагає боротися з COVID-19

Вівторок, 21 квітня 2020, 11:36
 

Українські компанії продовжують виділяти кошти на боротьбу з коронавірусом.

Зокрема, компанія Ciklum - партнер БФ "Таблеточки" - виділила на боротьбу з COVID-19 та дитячим раком 2,5 млн грн, повідомляє прес-служба благодійного фонду.

Зазначається, що 1,5 млн грн із цієї суми спрямують на закупівлю засобів індивідуального захисту, медичні засоби та ліки для підопічних фонду - онкохворих дітей і медиків.

Ще 1 млн грн піде на забезпечення медичного персоналу безпечним транспортуванням до та з лікарень у рамках проєкту "Лікарі на роботі".

Реклама:

"Медики матимуть 5000 безкоштовних поїздок на роботу і жоден з них не запізниться до своїх пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Водночас компанія IDS Borjomi Ukraine інвестувала 1 млн грн в апарат ШВЛ для Стрийської центральної районної лікарні, заявили у прес-службі.

Також компанія забезпечила лікарні Миргорода та Моршина спонсорською допомогою у розмірі 100 тисяч гривень, яку направили на різні потреби медичних закладів та протидію поширення інфекції.

"Окрім того, ми надаємо продукцію вартістю 1 мільйон гривень для забезпечення якісною природною водою лікарів Києва та окремих регіонів, які прийматимуть хворих на коронавірус", - йдеться у повідомленні.

Компанія MasterCard виділила на допомогу у боротьбі з вірусом понад 5 млн грн, у тому числі долучилася до низки благодійних ініціатив інших компаній, повідомили у прес-службі.

Зокрема, компанія підтримала благодійну програму "Дихай! Разом проти коронавірусу" та виділила 3 млн грн. 

Крім цього, MasterCard закупила 20 000 масок і 10 000 антисептиків для автомобілів сервісу Uklon.

Також компанія підтримала ініціативу зі збору коштів для допомоги медичним працівникам, інфікованим коронавірусом, та виділила 954 тисячі гривень.

Компанія "Байєр" в Україні надає для протидії коронавірусу 1 млн грн, повідомили у прес-службі.

"Кошти спрямовані на закупівлю надважливого медичного обладнання для Бердичівської міської лікарні та Попільнянської лікарні у Житомирській області.

Допомога у вигляді пульсоксиметрів, інфузоматів, моніторів пацієнтів, дефібрилятора, електрокардіографів буде доставлена до медичних закладів для підтримки лікарів та пацієнтів, які опинилися під загрозою вірусу", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, "Байєр" спрямувала підтримку у розмірі 3 млн євро до країн, які постраждали найбільше - регіон Ломбардії в Італії, Іспанія та Франція, 1,5 млн євро - до Китаю.

"Допомогу у вигляді необхідних медикаментів надали для Німеччини, Китаю та США, серед них понад 8 млн таблеток резохіну. На різних виробничих ділянках у дослідницьких лабораторіях "Байєр" у Німеччині задіяні понад 40 пристроїв для діагностики вірусної інфекції, які дозволяють здійснювати до 1000 додаткових тестів на COVID-19 на день", - додали у прес-службі.

Читайте також: Закупівля апаратів ШВЛ та збір коштів: як бізнес допомагає боротися з COVID-19

ЕП буде робити щоденний дайджест, які українські компанії і як допомагають у боротьбі з коронавірусом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: