Бізнес, що не користується нерухомістю через карантин, зможе не сплачувати оренду

Понеділок, 30 березня 2020, 13:05
 

Підприємці, які не можуть через карантин користуватися нерухомим майном звільняються від сплати оренди, проте на них можуть покладатися витрати за компослуги, податку на майно та інші. 

Про це йдеться у законопроєкті №3275, спрямованому на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з коронавірусом.

"Після прийняття №3220 ("карантинні пільги" - ЕП)  отримали багато коментарів про оренду, тому врегулювали це питання. Орендарі, які не можуть користуватися нерухомістю або іншим майном через карантин, звільняються від сплати орендної плати", - повідомляє один з ініціаторів законопроєкту та голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

У законопроєкті повідомляється, що якщо через карантин орендатор приміщення зазнає обмежень в можливості використовувати майно, розмір плати не зможе перевищувати виплати орендодавця за землю, податку на майно (відмінне від земельної ділянки) та вартості компослуг протягом карантину.

Реклама:

Ці витрати покладаються на орендатора, як плата за користування майном за відповідний період (пропорційно площі оренди), якщо договором не передбачена його самостійна сплата цих витрат.

Нагадуємо:

Власники київського ТРЦ "Дрім Таун" на період карантину скасовують з підприємців орендну плату і платежі за маркетинг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: