Авіаперевізники “на карантині” стикаються з проблемою паркування літаків

Субота, 28 березня 2020, 15:00
 

Після скорочення рейсів через брак місць в аеропортах перед авіаперевізниками постала проблема розміщення літаків.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на CNN

Видання повідомляє, що "парковка" літака в аеропортах - досить дорога послуга. Так, у великих європейських хабах вона може коштувати до 285 доларів за годину.

"Матеріальні складнощі, пов'язані з приземленням тисяч літаків, ускладнюються технічними вимогами, висунутими для зберігання літаків", - пише видання. 

Реклама:

В аеропорту Копенгагена було прийнято оригінальне рішення для створення нових паркувальних місць. Дві з трьох злітно-посадкових смуг аеропорту були тимчасово виведені з експлуатації і використовуються для розміщення літаків разом з руліжними доріжками. Станом на 19 березня повітряна гавань столиці Данії обслуговувала на 58% менше злетів і посадок.

 
Аеропорт Копенгагена (фото - Lauren O'Neil)

Також літаки можуть зберігатися в колишніх аеродромах, як наприклад в Pinal Airpark. Там середні ставки щомісячної плати за паркування в діапазоні, який сегментується за ваговими категоріями повітряних суден - від 56 до 300 дол на місяць.

Нагадуємо:

Світові авіакомпанії масово скорочують свої трафіки на тлі закриття кордонів у зв'язку із поширенням коронавірусу.

З 17 березня Україна зупинила міжнародне пасажирське сполучення, зокрема, авіарейси, залізничне та пасажирське автобусне сполучення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!