Американські ринки відкрились зниженням

Середа, 18 березня 2020, 19:46
 

На відкритті торгів у середу американські фінансові ринки показали негативну динаміку на тлі занепокоєння інвесторів щодо заходів, які прийняв уряд у зв'язку із коронавірусом.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що індекси Dow Jones і S&P 500 після відкриття торгів втратили більше 5%, а індекс NASDAQ - більше 4%.

Нагадаємо:

Реклама:

Американські фондові індекси виросли на 5-6% за підсумками торгів 17 березня завдяки інформації про підготовлюваний владою США пакет заходів, покликаних пом'якшити негативні наслідки поширення коронавірусу.

Підтримку ринку надали заяви міністра фінансів США Стівена Мнучіна про те, що американська влада планує прямі виплати на користь громадян, що опинилися під ударом через коронавірус. В цілому на ці цілі може бути направлено 250 млрд доларів, пише The Wall Street Journal.

"Ми хотіли б почати відправляти американцям чеки негайно", - заявив Мнучін.

Ці виплати можуть замінити ідею про зниження податку на заробітну плату, що раніше обговорювалася урядом США і законодавцями.

"Ми хочемо бути впевнені, що американці швидко отримають гроші, а власники малого бізнесу матимуть доступ до фінансування", - заявив Мнучін в ході брифінгу в Білому домі.

Мнучін представив сенаторам-республіканцям пакет заходів з підтримки економіки, обсяг якого може досягти 1 трлн доларів. Це істотно перевищить програму стимулюючих заходів, введену американською владою в розпал фінансової кризи в 2009 році, обсяг якої становив 787 млрд доларів.

Крім того, влада США пішла на безпрецедентний крок, щоб підтримати громадян в умовах кризи, викликаної поширенням коронавірусу. Мнучін оголосив, що президент США Дональд Трамп схвалив введення відстрочки за податковими виплатами для мільйонів американців на 90 днів.

Податкові канікули торкнуться доходу приватних осіб на суму до 1 млн доларів і доходу компаній на суму до 10 млн доларів, повідомив Мнучін.

Тим часом, Федеральна резервна система повідомила, що запустить кредитний механізм для підтримки ринку короткострокового комерційного боргу, розраховуючи запобігти посиленню проблем з фінансуванням компаній в умовах поширення коронавірусу. Схожий механізм Федрезерв використовував в період фінансової кризи 2008 року.

Рекомендуємо почитати: Початок світової кризи? Що означає обвал ринків акцій, валюти та нафти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: