Кав'ярні Starbucks у Китаї відновлюють роботу через відступ коронавірусу

П'ятниця, 28 лютого 2020, 14:21
 
Connie Ma

Американська Starbucks Corp., що володіє найбільшою в світі мережею кав'ярень, повідомила про відновлення роботи сотень своїх точок в Китаї, які були закриті у зв'язку зі спалахом коронавируса.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, з посиланням на The Wall Street Journal.

Головний виконавчий директор Starbucks Кевін Джонсон сказав, що на поточний момент на другому за величиною для компанії ринку функціонують 85% її кав'ярень, пов'язавши це з поліпшенням обстановки в Китаї.

Кількість нових випадків зараження в КНР знижується в останні дні, в той час як поширення епідемії в інших країнах набирає обертів.

Реклама:

За минулу добу в Китаї було виявлено 327 нових хворих, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

Це найнижчий показник з 23 січня.

"На тлі зниження числа нових хворих в Китаї ми бачимо ранні ознаки відновлення ситуації в регіоні", - написав Джонсон у листі, на яке посилається The Wall Street Journal.

Starbucks в минулому місяці повідомила про закриття більше половини з близько 4,29 тис. своїх кав'ярень в Китаї у відповідь на спалах коронавируса.

На поточний момент закритими залишаються близько 640 кав'ярень.

Раніше компанія попередила, що закриття кав'ярень негативно позначиться на результатах за другий фінансовий квартал і весь поточний фінрік.

Нагадуємо:

МВФ вже оновив прогноз зростання світової та китайської економік через поширення коронавірусу.

Європейська комісія очікує, що спалах коронавірусу матиме суттєві наслідки як для глобальної економіки, так і для економіки країн ЄС, але поки утримується від докладніших прогнозів, оскільки ситуація з поширенням цієї хвороби розвивається щодня.

Влада Гонконгу виділила 15,4 млрд доларів на пом'якшення негативних наслідків епідемії коронавірусу для економіки - кожний дорослий постійний житель Гонконга отримає близько 1300 американських доларів.

Читайте також: Коронавірус б'є не тільки по людях: чим епідемія з Китаю загрожує світовій економіці

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: