Милованов розповів про перші результати боротьби з тіньовою зайнятістю

Вівторок, 18 лютого 2020, 11:30
 

Інспектори Державної служби праці відвідали 184 319 підприємств та виявили 315 суб'єктів, які вели господарську діяльність без державної реєстрації та використовували незадекларовану працю.

Про це повідомив у Facebook міністр економіки Тимофій Милованов.

"Тобто цих підприємств не існує, але ж люди там працювали. 700 українців взагалі ніяк не оформлені. Чи це не рабство?", - додав міністр.

"Поки інспектори працювали "у полях", роботодавці масово почали надсилати до податкової повідомлення про оформлення трудових відносин. На роботу в сфері торгівлі, тимчасового розміщення та громадського харчування оформили понад 123 тисячі людей. Дуже крутий результат", - зазначив Милованов.

Реклама:

За його словами, п'ята частина усіх зайнятих українців працюють "без трудової".

"Це ризик - для працівника залишитися без грошей та компенсацій (при травмі, наприклад), а для роботодавця - отримати штраф до 141 тис грн", - підкреслив голова Мінекономіки.

Він написав, що наразі триває інспекційна кампанія - коли інспектори вже не розяснюють, а штрафують тих, хто не впорядкував трудові відносини з найманими працівниками.

"Далі - рейди по підприємствам будівельної галузі, сільського господарства, транспорту", - підкреслив міністр.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що Держслужба з питань праці протягом 1-10 лютого 2020 року планує провести перевірку 3 тисяч підприємств - перевірятимуть правильність оформлення трудових відносин з працівником, за порушення накладатимуть великі штрафи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: