"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Раді підтримали законопроєкти про залучення додаткових 20 мільярдів на дороги

Четвер, 16 січня 2020, 12:58
 

На засіданні 15 січня Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував до розгляду у сесійній залі та за результатми розгляду прийняти за основу і в цілому законопроєкти № 2660 і № 2661, які дозволять Укравтодору залучити додаткові 20 мільярдів гривень на дороги України.

Про це повідомляє прес-служба Украавтодору у Facebook.

"Математика дуже проста: із наявним фінансуванням Дорожнього фонду нам потрібні 6 років для ремонту аварійних доріг. Це дуже довго.

Реклама:

Для швидкого досягнення результатів нам потрібні додаткові кошти, які ми зможемо отримати завдяки законодавчим новаціям. Ми сподіваємося на підтримку з боку народних депутатів, адже швидкість відновлення українських доріг - умова економічного добробуту та комфорту громадян", - заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Законопроєкти, зокрема, передбачають, що у 2020 році за запозиченнями Укравтодору для фінансування дорожніх інвестиційних проєктів буде надано державні гарантії в обсязі — 19,2 млрд грн.

Наразі в Дорожньому фонді на 2020 рік закладено більше 30 млрд грн на дороги загальнодержавного значення.

Нагадаємо:

Кабінет міністрів затвердив перелік доріг, які будуватимуть та ремонтуватимуть у 2020 році - загальний обсяг фінансування таких робіт має скласти 31,53 мільярдів гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: