"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ДТЕК Ахметова спростовують наявність боргу за передачу електроенергії

Середа, 15 січня 2020, 14:52
 

У групі компаній ДТЕК Ріната Ахметова заявили, що інформація про припинення платежів державі за передачу електроенергії та накопичення боргів перед "Укренерго" не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У ДТЕК назвали поширення такої інформації цілеспрямованою атакою на репутацію компанії.

"D.Trading виконує всі платежі за передачу електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Борг, який приписується компанії, пов'язаний з операціями експорту та імпорту електроенергії. Типовий договір про надання послуг з передачі електроенергії не визначає обсяги електроенергії при експорті, імпорті, транзиті, як базу для нарахування оплати за послугу з передачі.

При цьому, він встановлює, що всі відносини, не врегульовані договором, регулюються законодавством", - заявили у компанії.

"Сьогодні відбудуться відкриті публічні обговорення внесення змін до Кодексу системи передачі в частині встановлення такої оплати на послуги з передачі при експорті електроенергії", - додали в ДТЕК.

"Жоден експортер електроенергії в Україні не оплачує послуги з передачі. Такі платежі відповідно до європейського законодавства вважаються додатковим митом, що не відповідає умовам угоди про асоціацію України з ЄС", - підкреслює ДТЕК.

У компанії також зазначили, що розглядають можливість подачі позову проти видання "Наші Гроші", яке, на думку компанії, "систематично публікує неправдиву інформацію про D.Trading".

Нагадаємо:

Видання "Наші Гроші" з посиланням на джерело в урядових структурах повідомило, що компанії групи ДТЕК наприкінці 2019 року перестали платити за послуги передачі енергії державній компанії "Укренерго" і станом на 10 січня накопичили борг у розмірі 544,48 мільйона гривень. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: