Милованов прогнозує річний спад промисловості у 0,6%

Понеділок, 16 грудня 2019, 18:04

За даними міністерства економіки у жовтні падіння промисловості склало 5%, загалом у річному вимірі очікується падіння в 0,6%

Про це у Facebook повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

"Є факти, а також ходять чутки, що промисловість значно спадає. Особливо металургія.

Реклама:

...Які є причини спаду? Укрметпром пише про проблеми з цінами на зовнішніх ринках, підвищеннях витрат через збільшення тарифів, особливо на УЗ, а також ревальвація гривні.

Що з цим робити? Ревальвація гривні може продовжуватись через покращення макроекономічної ситуації в Україні. Тарифи теж будуть продовжувати зростати. Але проблеми інфраструктури, особливо з УЗ, можна і потрібно вирішувати.

В той де час, ринок машинобудування скаржиться на якість товарів металургії. Тому тут теж можлива модернізація та розвиток", - наголосив Милованов.

Нагадуємо:

Металургійні підприємства України за підсумками поточного року, як очікується, знизять виплавку сталі на 3% в порівнянні з попереднім роком - до 20,5 млн тонн з 21,1 млн тонн.

Українські металурги просять підтримки у держави та скаржаться на кризу в гірнично-металургійній сфері через зниження цін на світових сталевих ринках і часто необгрунтовані підвищення вартості послуг, які надають Укрзалізниця та Укренерго. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: