Абромавичус пояснив, чому очолив "Укроборонпром" без конкурсу

Понеділок, 2 вересня 2019, 20:06

Екс-міністр економіки Айварас Абромавичус очолив "Укроборонпром" у зв'язку з тим, що на концерні почали відбуватися речі, які "могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни".

Про це він сказав,  приступивши до виконання обов'язків 2 вересня, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"Вперше в історії директор "Укроборонпрому" мав бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни", – заявив новообраний генеральний директор. 

"Зокрема, без погодження з Наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників концерну, у ЗМІ почали з’являтися витоки таємних контрактів, до яких не мали доступ навіть члени Наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади.

Реклама:

Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого концерну, так і держави, чого ми допустити не могли.

Зрештою спільно з президентом ми дійшли однакового висновку про необхідність очолити концерн та увійти в його операційну роботу", - пояснив він.

Водночас конкурс на посаду гендиректора Укроборонпрому планують оголосити до кінця року.

Нагадаємо:

Генеральним директором державного концерну "Укрооборонпром" став екс-міністр економічного розвитку, голова наглядової ради коцерну Айварас Абромавичус.

 Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!