"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні переговори щодо транзиту газу

Середа, 18 вересня 2019, 17:13

Єврокомісія підтвердила проведення 19 вересня тристоронніх переговорів щодо транзиту газу між Євросоюзом, Україною та Росією.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Завтра, 19 вересня, в Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною про довгостроковий транзит газу через Україну після 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Головуватиме під час переговорів віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

Реклама:

Перед тристоронніми консультаціями Шефчович проведе окремі двосторонні зустрічі з делегаціями України і РФ. Крім міністрів енергетики двох країн, в переговорах братимуть участь керівники Нафтогазу і Газпрому.

Сторони мають намір обговорити, як відобразити енергетичні правила ЄС в майбутній угоді, а також тривалість контракту, необхідні гнучкі обсяги поставок і тарифи.

Нагадаємо:

Українська сторона на майбутніх переговорах запропонує Росії транспортувати по 60 млрд кубометрів газу щороку упродовж 10 років.

Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар у коментарі "Економічній правді" заявив, що Україна і Росія до кінця 2019 року не дійдуть згоди щодо підписання нового контракту на транзит природного газу.

Читайте також: Ключові "газові" виклики для команди Зеленського

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: