Терентьєв пропонував Зеленському звільнити всю верхівку АМКУ, крім себе – ЗМІ

П'ятниця, 9 серпня 2019, 13:51

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв 4 липня надіслав президенту Володимиру Зеленському документ під назвою "Про розгляд питання щодо звільнення державних уповноважених", який містив у собі прізвища усіх членів Комітету окрім самого голови.

Копія документу є у розпорядженні "Наших грошей".

Голова АМКУ перерахував прізвища усіх вісьмох держуповноважених, що станом на 4 липня перебували в складі Комітету. І попросив "прийняти рішення щодо звільнення державних уповноважених, відповідно до компетенції президента України, визначеної законом України "Про Антимонопольний комітет України".

Після цього 5-8 липня були оприлюднені президентські укази про звільнення чотирьох членів Комітету – Марії Ніжнік, Агії Загребельської, Андрія Вовка та Валерія Полюховича.

Реклама:

"До переліку Юрій Терентьєв додав свою інтерпретацію ч.1 ст.11 Закону "Про Антимонопольний комітет України" про те що "державні уповноважені […] звільняються с посад Президентом України", - пише видання.

Як зазначається, ця норма закону "Про АМКУ" була введена в дію за часів Віктора Януковича. Вона дозволяла президенту у будь-яку мить звільнить державного уповноваженого.

"Відразу після Майдану у 2014 році Верховна Рада скасувала цю норму, повернувши попередню редакцію, що діяла до Януковича: державні уповноважені і призначаються, і звільняються президентом України за поданням прем’єр-міністра, яке вноситься на підставі пропозицій голови АМКУ", - пишуть "Наші гроші".

 
 

Рекомендуємо почитати: Дев'ять негренят: хто з керівників АМКУ виживе після чисток Зеленського

Нагадуємо: 

5 липня президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення трьох державних уповноважених АМКУ – Агії Загребельської, Андрія Вовка та Валерія Полюховича. 

8 липня був підписаний також указ про звільнення заступниці голови АМКУ Марії Ніжнік.

31 липня Зеленський своїми указами призначив Ольгу Нечитайло та Наталію Буроменську державними уповноваженими Антимонопольного комітету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: