Кравцов: Частину акцій УЗ можуть продати іноземним інвесторам

Понеділок, 12 серпня 2019, 14:18

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов заявив, що частину акцій УЗ можуть продати іноземним інвесторам, щоб залучити кошти на розвиток компанії.

Про це він сказав в інтерв'ю "УНІАН".

"Моє бачення "Укрзалізниці" - орієнтація на IPO (первинний випуск акцій компанії на біржі - ред.), продаж частини акцій на відкритому ринку. При цьому так, щоб держава зберегла контроль над ключовим активом, але були залучені приватні інвестори, які б дали гроші на розвиток компанії.

За його словами, подібну процедуру, зокрема, пройшла польська залізнична компанія PKP Cargo.

Реклама:

"Щодо великого стратегічного партнера, то буде відчуватися більший вплив на "Укрзалізницю". Хоча, УЗ зможе отримати користь у вигляді нових технологій, методів управління, підходів, міжнародної підтримки конгломератів.

Наприклад, австрійська компанія  Rail Cargo купила державну угорську вантажну компанію. Від цього конгломерату виграли обидві сторони. Сьогодні Rail Cargo разом з іншими активами за межами Австрії є другою на центральному європейському ринку з вантажних перевезень", - додав він.

Нагадаємо:

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" з "CCC+" до рівня "В-" з прогнозом "стабільний".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: