"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк підозрює екс-власників у відмиванні 470 мільярдів доларів

Середа, 5 червня 2019, 17:48


У позові Приватбанку проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова до США, банк звинувачує олігархів у відмиванні 470 мільярдів доларів через кіпрські компанії.

Про це йдеться у позові Приватбанку проти його колишніх власників у суд штату Делавер, повідомляє Громадське.

У разі, якщо юристи Приватбанку доведуть цю суму у суді, це буде найбільший у світовій історії кейс із відмивання грошей однією групою осіб.

Так, відповідно до позову, загальна сума наданих Приватбанком кредитів кіпрським компаніям у 2006-2016 роках, за допомогою яких власники банку відмивали кошти, становить 470 мільярдів доларів (сторінка 78 звіту, текст якого опублікувала аналітична компанія Atlantic Council).

Реклама:

Повідомляється, що схема відмивання коштів через Приватбанк була дуже простою: гроші з банку переводилися до його дочірнього банку на Кіпрі. Звідти — юридичним компаніям, які надалі ці кошти інвестували у купівлю нерухомості та низки компаній у США.

Зокрема, відповідно до позову, колишні власники банку стали найбільшими власниками нерухомості у місті Клівленд, штат Огайо.

Також Коломойський та Боголюбов, за посередництва своїх американських компаній, придбали у США низку металургійних заводів, розташованих у різних штатах.

Приватбанк у позові звинувачує своїх колишніх власників у привласненні "мільярдів доларів у Приватбанку та відмиванні мільйонів доларів у США".

Водночас сам Коломойський, як повідомлялося раніше, знову планує стати співвласником Приватбанку, або ж повернути частину грошей, які були вкладені їм на момент націоналізації банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: