"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вдруге за рік підвищив ліміт на репатріацію дивідендів

Середа, 8 травня 2019, 09:26
 

Національний банк України підвищив ліміт на виведення дивідендів із України  з 7 до 12 мільйонів євро на місяць.

Відповідне рішення затверджено постановою правління НБУ від 7 травня, яке вступає в силу з 8 травня, повідомляється на сайті регулятора.

"У межах валютної лібералізації Національний банк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 до 12 млн євро на місяць. Дане послаблення не буде критичним для збереження макрофінансової стабільності. Водночас воно сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні", - зазначили у Нацбанку.

Це вже друге збільшення ліміту упродовж цього року. У лютому НБУ разом із запровадженням близько 30 інших валютних послаблень збільшив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 млн доларів до 7 млн євро на місяць.

Реклама:

"Вільне управління отриманими в Україні прибутками – надзвичайно важливе питання для іноземних інвесторів. Збільшений ліміт у 12 млн євро на місяць фактично задовольняє потреби усіх працюючих в Україні підприємств з іноземними інвестиціями. Проте ми розуміємо, що існування цього регуляторного обмеження безумовно є певним бар’єром для нових інвесторів, і наша ціль – його повне скасування", – цитує прес-служба заступника голови НБУ Олега Чурія.

У НБУ додали, що, враховуючи сприятливі макроекономічні умови, спрощення репатріації дивідендів за кордон залишається одним із пріоритетних завдань дорожньої карти валютної лібералізації. Швидкість запровадження нових валютних послаблень залежатиме насамперед від темпів поліпшення макроекономічної ситуації та стану фінансового ринку.

Читайте такожНовий закон про валюту: що змінюється для населення і бізнесу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: