"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії затримано підозрюваних в забрудненні нафти в трубопроводі "Дружба"

Вівторок, 7 травня 2019, 15:55
 

Слідство виявило групу компаній, які здійснювали здачу забрудненої нафти в трубопровід "Дружба", у справі затримано чотирьох осіб.

Про це повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак.

Міністр зазначив, що була створена міжвідомча комісія для розслідування інциденту з забрудненням нафти.

"За підсумками перевірки визначено джерело забруднення нафти - це вузол обліку Лопатино в Самарській області", - сказав він.

Реклама:

Раніше офіційний представник "Транснєфті" Ігор Дьомін заявляв, що забруднення нафти в трубопроводі "Дружба" відбулося через приватний "Самаратранснєфть-термінал", який приймає нафту кількох малих виробників.

Новак також заявив, що ситуація з забрудненням нафти не позначилася на обсягах видобутку нафти в Росії і експорті сировини.

За його словами, Міненерго чекає, що ситуація буде повністю нормалізована в другій половині травня.

Новак нагадав, що 4 травня кондиційна нафту надійшла на Мозирський нафтопереробний завод в Білорусії, а 6 травня почалося прокачування "чистої" нафти в бік вузла обліку "Броди" для поставок європейським споживачам.

Нагадуємо:

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня компанія "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" ("Дружба").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!