Рада відхилила постанову, покликану зробити Україну "фермерською"

Четвер, 30 травня 2019, 17:46
 

Народні депутати відхилили постанову "Про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до статті 41 Конституції про реалізацію прав українських громадян на землю, збереженні власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталий розвиток села на основі фермерських господарств" (№6236-П).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що проект постанови на засіданні 30 травня підтримали всього 160 народних депутатів (для ухвалення рішення необхідно мінімум 226 голосів "за").

Нагадаємо:

Реклама:

Восени 2018 року народні депутати 267 голосами проголосували "За" включення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 6236/П і направлення його для отримання висновку Конституційного Суду.

Цим законопроектом пропонувалося внести зміни до 41 статті Конституції, доповнивши її новою частиною: "Основою аграрного ладу України є фермерське господарство".

При цьому в назві законопроекту зазначається, що зміни стосуються реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках українців і сталого розвитку села на основі фермерських господарств.

У січні 2019 року в парламенті був зареєстрований проект постанови про подальшу роботу над цим законопроектом.

Детальніше про ситуацію читайте в колонці: "Вибори головного мозку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: