Нацбанк назвав причину зміцнення гривні у квітні

П'ятниця, 3 травня 2019, 15:36
 

У квітні гривня зміцнилася до долара на 2,3%, а до євро - на 3,1%, зокрема завдяки рекордному припливу іноземних інвестицій в облігації внутрішньої державної позики.

Про це йдеться в макроекономічному огляді НБУ.

Протягом місяця пропозиція іноземної валюти на ринку значно перевищувала попит на неї.

При цьому Нацбанк проводив інтервенції на валютному ринку з метою поповнення міжнародних резервів і згладжування надмірних коливань на ринку. За підсумками місяця позитивне сальдо операцій НБУ на валютному ринку становило майже 300 млн доларів.

Реклама:

У НБУ відзначили, що на світових фінансових ринках ситуація для країн з ринками, що розвиваються, за винятком останньої декади місяця залишалася сприятливою завдяки пом'якшенню монетарної політики провідними центральними банками.

"Однак поява позитивних економічних даних США на тлі слабких даних єврозони зумовили стрімке зміцнення долара США. В результаті в кінці квітня більшість валют країн, з ринками, що розвиваються, девальвували", - наголошується в огляді.

Нагадаємо:

Офіційний курс гривні до долара за 2018 календарний рік підвищився на 1,3% з 28,06 гривні 1 січня 2018 року до 27,69 гривні 1 січня 2019 року.

На 3 травня Національний банк встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 26,55 гривні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: